DE PRAKTIJK HUISDIEREN PAARDEN HERKAUWERS VARKENS LABORATORIUM CONTACT
foto's
home-contact
Impressie huisdieren
De gezelschapsdierenafdeling is volop in ontwikkeling. Hieronder een aantal speerpunten:

Goede diagnostiek

Met digitale röntgenapparatuur, echo en ons eigen laboratorium (zie onder het kopje Laboratorium voor meer informatie) zijn we in staat om veel diagnoses in eigen huis te stellen. Met de juiste diagnose kan uw dier gericht behandeld worden.

Veilige anesthesie en chirurgie
Met een goed ingerichte operatiekamer met gasnarcose is uw huisdier verzekerd van een zo veilig mogelijke narcose, waarbij ademhaling, hartslag en zuurstofpercentage continue op een monitor in de gaten worden gehouden. Bij dieren met een verhoogd risico door een ziekte of hoge leeftijd wordt vooraf bloedonderzoek geadviseerd om de lever- en nierfunctie te controleren. Hier wordt vervolgens rekening gehouden bij de keuze van de narcosemiddelen.

24 uur per dag de juiste zorg
Bij Dierenartsenpraktijk Sint-Oedenrode kunt u 24 uur per dag terecht voor spoedgevallen. De gezelschapsdierenartsen vervullen om en om de avond- en weekenddiensten. Zodat uw huisdier ook in het weekend geholpen wordt in uw vertrouwde praktijk, zelfs wanneer uw huisdier intensive care zorg nodig heeft. Slechts in uitzonderingen wordt de dienst door Dierenkliniek Lieshout verzorgd.

Verantwoord antibioticagebruik

Ook bij gezelschapsdieren hechten we groot belang aan verantwoord antibioticagebruik om resistentie te voorkomen. Alleen indien het echt noodzakelijk is wordt antibiotica voorgeschreven. Hierbij maken we steeds meer gebruik van bacteriekweken in ons eigen laboratorium om het juiste antibioticum te kunnen geven.

Nascholing
Door regelmatig nascholing te volgen blijft de kennis bij zowel dierenarts als assistente up-to-date.

 
dierenartsenpraktijk
Kortestraat 1
5491 SZ Sint-Oedenrode
tel: 0413-472650
fax: 0413-476639
email: info@dapstoedenrode.nl
contact home