DE PRAKTIJK HUISDIEREN PAARDEN HERKAUWERS VARKENS LABORATORIUM CONTACT
home-contact
Onder narcose
Een roesje of algehele narcose kan nodig zijn voor bepaalde onderzoeken en operaties. Dit kan risico's met zich meebrengen, zeker bij zieke dieren en bij dieren met een aandoening van het hart, lever of de nieren. Wij doen er alles aan om het risico zoveel mogelijk te minimaliseren.

Dit doen wij door:
  • Honden en katten zoveel mogelijk nuchter te laten komen, om misselijkheid en verslikken te voorkomen. Dit houdt in dat uw hond of kat op de ochtend van het onderzoek/de operatie geen eten mag krijgen, wel drinken. Konijnen en knaagdieren mogen echter niet nuchter gehouden worden in verband met hun snelle stofwisseling en continue behoefte aan voedingsvezels.
  • Vooraf aan de narcose wordt een lichamelijk onderzoek gedaan waarbij onder meer naar het hart wordt geluisterd.
  • Tevens bieden wij de mogelijkheid om tegen gereduceerd tarief bloedonderzoek te laten doen om onder andere de lever- en nierfunctie te controleren. Indien er afwijkingen worden gevonden kan de narcose hierop worden aangepast of eventueel worden uitgesteld. Vooral bij honden en katten vanaf 7 jaar oud is bloedonderzoek aan te bevelen. Ook bij jongere dieren kan bloedonderzoek nuttig zijn: als een dier later ooit ziek wordt hebben we kennis van de normale waarden van het dier.
dierenartsenpraktijk
Kortestraat 1
5491 SZ Sint-Oedenrode
tel: 0413-472650
fax: 0413-476639
email: info@dapstoedenrode.nl
contact home